dijous, 24 d’abril del 2008

FES EXERCICI !


EL COS ESTÀ CREAT PEL MOVIMENT


Les persones que de forma regular fan exercici tenen més bona salut.
En l’hospital, aquells que s’esforcen en aixecar-se i passejar són els què abans es recuperen de les intervencions quirúrgiques- això també és vàlid pels pacients oncològics-.

Cadascun a de triar el tipus d’exercici a fer en funció de les seves circumstàncies. Segons els experts, entre mitja i una hora diària estaria be, o cada dos dies.


No em d’oblidar però, que si estem convalescents em de vigilar de no fatigar-nos massa.

Per optimitzar el beneficis de la activitat física cal practicar-la just al límit del cansament agradable, això ens portarà a un punt de relaxació reparadora.

Els esports que comporten una activitat repetitiva (nedar, corre, caminar etc) ens proporcionen una oportunitat per meditar perquè no em de pensar en el que estem fent-. Això es bo sempre i quan l’exercici no sigui un pretext evadir-se dels problemes.

També està comprovat que la pràctica de un esport de forma regular, beneficia al cos directa i indirectament perquè estimula al sistema immunitari, mitiga les tensions emocionals i calma l’ansietat.

“(…) NUEVA YORK (Reuters Health) - Hacer ejercicio sería bueno para los pacientes oncológicos que padecen fatiga por la enfermedad, tanto durante como después del tratamiento, indica una revisión de estudios publicados (…)

Aurora

1 comentari:

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS (Aurora)pel teu aniversari.

M'agrada tenir noticies teves mitjançant aquest blog que dia a dia fas crèixer.

petons.
Rosa B.