dilluns, 7 d’abril del 2008

UN BRINDIS!!!

DIANA CONTRA LA METÀSTASI
Investigadors de nova York i Barcelona han trobat com frenar la metàstasi del càncer de mama.
Identifiquen de quina manera les cèl·lules del tumor de mama s’escampen cap al pulmó. Avui és un dia magnífic, d’aquells dies en que cal obrir una ampolla de cava i fer un brindis.
Jo personalment penso obrir una ampolla i brindar en nom de totes les dones afectades per càncer de mama. Dones que a partir d’ara no hauran de patir amb l’angoixa de que si pude el càncer que un dia va envair d’intimitat dels seus pits s’escampa cap els pulmons provocant la metàstasi.
Les dones que han patit un càncer de mama , i ho han superat, arrosseguen l’íntim temor de la recaiguda i del risc d’una metàstasi posterior al pulmó. I amb raó.
La noticia d’aquesta descoberta il·lumina el camí de l’esperança i aporta tranquil·litat a les afectades. La meva enhorabona als investigador per la feina feta i a les pacients a les que encoratjo perquè valorin aquest avencs al qual altres dones no han tingut oportunitat d’accedir.
Aurora

“(...) El científic Joan Massagué publica un important estudi a Nature
Descobreixen com aturar la metàstasi del càncer de mama cap al pulmó
ROCÍO ROS
La metàstasi del càncer és la capacitat que té aquesta malaltia per estendre’s del seu lloc d’origen a altres zones del cos i és la causa principal entre els pacients de càncer. Ara, un equip de científics catalans i nord-americans, encapçalats pel doctor Joan Massagué, han fet un descobriment vital: han descobert com evitar que el càncer de mama penetri al pulmó. L’equip de Massagué ha detectat que hi ha només quatre gens que són els encarregats de provocar la metàstasi i ja saben quina combinació de fàrmacs cal aplicar per frenar la seva acció. L'estudi ha estat publicat a la prestigiosa revista Nature.
Segons les investigacions de Joan Massagué, que és director del programa de Biologia i Genètica del Càncer del
Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York i director adjunt de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona, l’acció conjunta de només quatre gens provoca les metàstasi del càncer de mama cap al pulmó. Massagué i el seu equip ja han detectat aquests gens que, a l’actuar junts, formen nous capilars per on s’escapa la cèl·lula tumoral del pit i viatja fins arribar al pulmó. S’ha esbrinat que, si es desactiven aquests gens de forma individual el creixement de la metàstasi es fa més lent; mentre que si es bloquegen els quatre a l’hora, la propagació del càncer es pot aturar totalment.Així, l’estudi no només recull com es produeix la metàstasi, sinó que, el que és més important, apunta com frenar-la. En concret, l’equip del doctor Massagué ha assegurat que han detectat com una combinació de fàrmacs pot evitar que es produeixin metàstasi. Aquest descobriment és importantíssim, ja que la principal causa de mortalitat entre les pacients de càncer de mama és, precisament, la metàstasi. (...)”

Font:
http://www.lamalla.net/societat/salut/article?id=165545