dimarts, 6 de maig del 2008

ALERTA AMB EL SOL

EL MELANOMA

Els dermatòlegs alerten de què població en general, no està conscienciada de la necessitat d’extremar les mesures preventives en el moment de prendre el Sol.

Ningú no posa en dubte que el Sol és imprescindible perquè hi hagi vida a la Terra però, al mateix temps sabem que un excés de Sol sense protecció pot tenir efectes molt nocius per a les persones.
Segons els experts, més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir evitant una exposició excessiva als rajos solars , especialment durant la infància i l’adolescència.

Segons indica la Dra. Susanna Puig, directora de la unitat d’investigació del melanoma en el Hospital Clínic de Barcelona: “(...) El melanoma és el tumor cutani més dolorós i mortal (...) Ens trobem en un dels països de major potència solar del mon i, és per això que cal extremar les precaucions a l’hora de prendre el Sol (...) en altres
països, com ara Austràlia, si que hi ha consciencia del risc de les radiacions solars, fins al punt què les cremes foto-protèctores son repartides gratuïtament en les platges als banyistes (...) Les xifres dels afectats de càncer de pell com a conseqüència de l’exposició solar augmenta : es detecten anualment en 10 de cada 100.000 ciutadans a Catalunya (...).

Per tant és prioritari evitar una sobreexposició a les radiacions solars ja què ens predisposa a patir lesions a la pell que poden esdevenir canceroses. I cal saber què l’exposició solar s’acumula al llarg dels anys, per això és important protegir els infants.