dimecres, 26 de novembre del 2008

INTEL.LIGÈNCIA EMOCIONAL

CONÈIXER LES NOSTRES EMOCIONS

D'entrada cal dir què, aquesta societat de les "bones maneres" i el control social han fet de nosaltres autèntics robots de les aparences. Enfront d’aquesta fal·làcia, què ens causa greus conflictes personals, l'alternativa més eficaç i honesta és l'autenticitat i treballar l’intel·ligència emocional, que sovint es basa en actituds subtils que comporten resultats sorprenents.

La intel·ligència emocional representa una part essencial de la nostra personalitat i un bon aprenentatge ens ajudarà a expressar els sentiments sabent com descarregar-los sense agressivitat i sense culpabilitzar ningú, etc.

No és més intel·ligent qui obté millors qualificacions en els seus estudis, sinó qui posa en pràctica habilitats que l'ajuden a viure en harmonia amb ell mateix i amb el seu entorn.

Que vol dir la intel.ligència emocional ?

…/… És la capacitat d'entendre el món emocional, conèixer les nostres emocions i saber com regular-les.
Regular les emocions no es sinònim d'aniquilar-les,. (les emocions són quelcom positiu, necessari i agradable si puc regular-les de manera de trobar-me a gust amb mi mateix) En intel.ligència emocional hi ha dos components:
Un de “personal” que és la capacitat d'explorar, veure quines són les emocions què experimentem i aprendre a regular-les.
L’altre “social què és l’habilitat de relacionar-nos amb els altres de forma positiva, desenvolupant les capacitats de pacte, negociació,
creant sinergies que consisteixen en ajuntar esforços per fer coses junts.

La intel.ligència emocional facilta les relacions interpersonals. (si em conec i conec els sentiments dels altres m'adono que "ell sóc jo". Aquesta és la base fonamental de l'ètica. Quan l'altre és un "altre jo", i no un "tu, desgraciat).../…Font: http://www.decroly.org/ampa/conferencies_3.htm

Factors de la intel·ligència emocional son:
- Confiança en un mateix
- Visió optimista de la realitat
- Autocontrol dels propis impulsos
- Bona canalització de l'estrès
- Tolerància a la frustració
- Autocrítica constructiva
- Capacitat per aprendre dels propis errors i per rectificar-los
- Actitud innovadora
- Creació d'objectius personals
- Constant automotivació
- Compromís i cooperació en l'establiment de vincles
- Flexibilitat i sentit pràctic a l'hora d'encarar les dificultats
- Capacitat per consolidar i liderar equips

Aurora

Trobareu més informacio a: http://revista.consumer.es/web/ca/20030701/interiormente/62299.php