dijous, 25 de desembre del 2008

RELAXACIÓ I CÀNCER

TÈCNIQUES DE CONTROL DE L’ESTRÈS

Els experts expliquen que la relaxació és una tècnica força útil pel pacient oncològic ja que ajuda a disminuir els efectes secundaris dels tractaments i a pal·liar els símptomes de la malaltia.

Els afectats ho sabem. La dolença i els tractaments generen alteracions físiques i psíquiques com el cansament, la fatiga, la falta de gana, la falta de concentració, la taquicàrdia, els dolors musculars, les molèsties d’estómac, d’insomni, la falta d’interès, d’irritabilitat, el nerviosisme, d’inquietud, la tristesa i d’indiferència, etc.
Que podem fer ? Doncs, mitjançant la realització de determinats exercicis físics podem pal·liar alguns dels efectes dels tractaments i disminuir l’angoixa
Els psicòlegs apliquen diverses tècniques de control de l’estrès però la més utilitzada és la relaxació muscular progressiva. És tracta de fixar l’atenció en cada escun dels músculs principals i mantenir-lo tens durant uns segons per després relaxar-lo.
Tot i així, estudis recents publicats han demostrat que la utilització de tècniques respiratòries pot ser igual o, fins i tot, més efectiva per aconseguir un control de l’estrès generat per la dolença.
Tot seguit us faig a mans tres adreces d'Internet on podreu escoltar tres relaxacions guiades, per gentilesa de l’associació Todocancer :



- Relaxació muscular- http://www.todocancer.com/ESP/Informacion+Cancer/Frente+al+cancer+Paciente/Otras+Cuestiones+Importantes/Relajacion+Muscular.htm


-Respiració profunda- http://www.todocancer.com/ESP/Informacion+Cancer/Frente+al+cancer+Paciente/Otras+Cuestiones+Importantes/Respiracion+Profunda.htm
Aurora