dimecres, 19 de març del 2008

ACUPUNTURA

ALQUIMIA SANADORA -2

Hi ha hospitals que integren la tècnica de l’acupuntura en els recursos que s’apliquen per tractar el dolor i per pal·liar els efectes secundaris de la quimioteràpia.

Es diu que l’acupuntura va néixer a la Xina fa d’ aproximadament de 5000 anys.
La pràctica de l’acupuntura té com a finalitat conservar, promoure i recuperar la salut dels individus.
Mitjançant la tècnica de d’inserció d’agulles als diferents punts dels meridians (canals energètics que recorren el nostre organisme) s’estimulen aquests punts i com a resultat es restaura l’’equilibri de la energia en l’organisme.

L’objectiu és equilibrar las funcions del Zang-Fu (òrgans i entranyes), del Qi-Xue (energia i sang), del Jing-Ye (líquids orgànics). Aquesta tècnica mil·lenària també elimina el Xie Qi (factors patògens), i potencia el sistema de defenses de l'organisme (Zheng Qi) .

La pràctica d’aquesta teràpia ha de ser realitzada per professionals qualificats perquè cal tenir un coneixement exhaustiu dels punts acupunturals, que comporten tant el coneixement dels diferents grups de punts com la seva localització anatòmica, les seves funcions, les accions terapèutiques, contraindicacions i precaucions així com la tècnica particular de punció i tractament de cada un dels més de mil punts descrits.

Webs d’interès :
http://ayudacancer.wordpress.com/2007/02/28/acupuntura-contra-los-efectos-de-la-quimioterapia/
http://www.cancer.gov/espanol/cancer/hojas-informativas/medicina-complementaria-alternativa-respuestas
Aurora