dijous, 12 de març del 2009

EN LA CONSULTA DEL METGE...

COM EVITAR MALS ENTESOS

…/…S'ha constatat que amb massa freqüència i per diversos motius com ara mancada de temps, oblits o nerviosisme, els pacients no arriben a aprofitar al màxim la consulta del metge, el que pot implicar una segona visita.

Dintre dels oblits més freqüents es troben les recomanacions realitzades pel metge de família respecte a la posologia i durada del tractament. Si no existissin aquests oblits, es milloraria el compliment terapèutic i disminuirien els problemes relacionats amb l'ús dels medicaments.

En aquest sentit, una vegada dintre de la consulta es recomana prestar especial atenció a les indicacions sobre la posologia dels medicaments, entre unes altres, i repetir al metge el que s'ha entès per a comprovar que és correcte i que no s'oblida gens. A l'abandonar la consulta, i abans de sortir del centre, resulta aconsellable repassar si és necessari demanar hora per a acudir a la consulta amb algun especialista o si ha de sol·licitar algun document. ../…

Font d’informació: http://www.universitatpacients.org/aula-es1/news/index.php?ficha=260

També seria bo preparar la visita: apuntar les preguntes o dubtes que es vagin a plantejar al metge, dur una agenda o llibreta per a poder apuntar les coses que li digui el facultatiu o anotar el moment en el qual li ocorre alguna cosa, té un símptoma o va oblidar prendre un tractament amb la finalitat de dir-se'l al metge sense equivocacions…/…

Totes aquestes estratègies ajuden a anticipar els aspectes que han de ser tinguts en compte per a preparar millor la visita al metge.