diumenge, 31 de maig del 2009

CADA DIA UN ACUDIT

QUAN S’ESTÀ MALALT ES FACIL CAURE EN EL DESANIM

Tan fàcil com perillós!
Segons un estudi dut a terme per investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona: “ La depressió severa duplica el risc de mortalitat en els malalts de càncer”

“…/… les dades demostren la importància de la detecció precoç i del tractament de la depressió major en aquests malalts ../... Així, malgrat que no es pot explicar amb exactitud l'associació entre depressió i mortalitat, els investigadors recalquen que s'hauria d'impulsar la creació d'un protocol de tractament psiquiàtric i oncològic integrat, dirigit no només a les persones amb quadre depressiu, sinó als malalts als quals la notícia els ha entristit en gran manera.../...”

Font d’informació: http://www.3cat24.cat/noticia/99384/altres/La-depressio-duplica-el-risc-de-mortalitat-en-els-malalts-de-cancer

L'estudi posa de manifest l'elevada prevalença de trastorns mentals en els pacients oncològics i la necessitat de fer-los un seguiment més pròxim per detectar els símptomes d'ansietat i depressió de manera precoç i poder-los tractar així eficaçment.

De manera que FORA LA TRISTOR!
Jo utilitzo un mètode força particular: Cada dia miro de buscar un acudit que m’agradi i quan l’he trobat l’escampo: L’explico a la família en la sobretaula, en la trobada amb algun amic ...

A mi em funciona , és fàcil, econòmic i efectiu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Aurora,
ja veig que segueixes tan activa i tan optimista com sempre.
Una abraçada !
Rosa B.

Anònim ha dit...

Va.. un Acudit:
Això es una parella que quan es barallen se escriuen per paper. El Marit l'escriu..(Maria fes-me el sopar) i ella l'escriu (ja està). Sen van a dormir i ell l’escriu (desperta’m a les 7:00) i ella l'escriu (està be). L’endemà es desperta el marit i veu que son les 11:00 i al costat un paper que diu (son las 7:00 despertat)

Així m’agrada que somriguis.... gracies...molts petons
Angela ..