dilluns, 11 de maig del 2009

LES COSES ESTAN CANVIAN

LA RESERCA ONCOLOGICA ENS REVELA ELS SECRETS DEL CANCER

L’ investigació oncològica i clínica a possibilitat que les “falles” en la nostre maquinaria cel·lular es resolguin amb un percentatge d’èxit que augmenta any rere any.
Les coses van canviant i el càncer a passat a un altre estadi en el qual el control i la curació és més que anecdòtic o una singularitat excepcional.

El Dr: Joan Massagué i Soler Massagué - que és un dels investigadors més importants en les àrees de la regulació de la divisió cel-lular i de la metàstasi del càncer, autor d'uns 250 articles científics sobre aquests temes i un dels cinquanta investigadors més citats en totes les àrees científiques en els últims vint anys- ens explica que:
“La recerca oncológica recent ens ha revelat secrets prèviament impenetrables sobre l’origen i el desenvolupament dels tumors. Els nous medicaments que han sorgit d’aquest progrés han convertit en indolents algunes formes de cáncer que anteriorment eren letals.

.../...Però els beneficis clínics, tot i ser tangibles, són encara mínims. Què cal, doncs, per a dominar el càncer en les properes dècades? Cal, clarament, una integració més estreta entre els investigadors que treballen al laboratori i els experts clínics. Però per materialitzar la promesa actual calen, sobretot, actituds socials, culturals i polítiques que facilitin la incorporació de l’ètica científica a la vida quotidiana i als interessos nacionals…/… Armats amb el fruit de diverses dècades d’inversió en recerca, els oncòlegs de principis del segle XXI estan aclarint de manera accelerada els misteris del càncer…/..

Font d’informació: