dissabte, 16 de maig del 2009

SEXUALITAT I CANCER

EROTISME EN LA PARELLA - NECESSITAT BASICA

Gràcies al diagnòstic precoç i als avenços del tractament contra el càncer, hi ha hagut un augment molt significatiu en el nombre persones supervivents a un càncer. Desgraciadament, els tractaments poden comportar efectes secundaris que acaben afectant la qualitat de vida d’aquestes persones. Entre les seqüeles que de forma més negativa impacten en la qualitat de vida de les supervivents a un càncer són les alteracions de la sexualitat.


La sexualitat i la seducció son necessitats bàsiques de l’ésser humà com també ho és buscar afecte, i malgrat que és possible reprimir-ho o negar-ho, no ho és anul·lar-ho.
Comprèn tot un món de possibilitats, que es poden expressar de moltes maneres (carícies, petons, una mirada...), de les quals el coit vaginal és només una d’elles, però no l’única.

Cada ésser humà viu la seva sexualitat de manera única i individual. No hi ha normes ni models a imitar. Cada parella ha de descobrir el seu, ja que objectiu del sexe pot variar en cada relació: procreació, plaer sexual, relació convivencial...