
Allò que denominem felicitat no és un objectiu a perseguir o un lloc on arribar. Més aviat ha de ser una actitud, una forma de caminar per la senda de la vida.
Quan em van diagnosticar càncer el mon se’m va quedar a les fosques, irònica, la mort em va somriure ... però jo enamorada de la vida vaig apretar a corre en direcció contrària. A hores d’ara encara no m’ha enxampat ... i sé que em busca.
Aurora
L’ objectiu de “luz de aurora “ es encoratjar en la lluita contra el càncer.
El diagnòstic d’un càncer es tot un “shock” que cadascú viu d’una manera molt personal. El cos i la ment reaccionen de formes diferents segons cada pacient, - perquè sobrepassa la nostre capacitat d’assimilació -.
El que és important es que cada persona activi els seus propis recursos.
Aquest bloc arrenca amb entusiasme i conscient de que a estones serà difícil animar al personal i salvar els obstacles. Però això encara el fa més engrescador. Aprendrem tots plegats a créixer davant les dificultats. El càncer és una malaltia , un problema personal, familiar i social. Altera la nostre vida, la nostre família i engega a noris tots els nostres projectes professionals. L’objectiu és buscar estratègies per tal a afrontar la situació i això o podrem aconseguir propiciant la concentració dels esforços de tots els implicats.
Aurora
Certament, el diagnòstic d’una dolença oncològica és d’un impacte brutal però, de ben segur arribarà un dia en què tenir la malaltia deixarà de ser un malson!
Mentrestant, treballarem plegats en un projecte comú: LA VIDA.
Des de "luz de aurora” , impulsarem les ganes de viure, farem recerca d’informació útil, compartirem els projectes de futur i sorprendrem als equips mèdics, perquè estem convençuts de què allà on no arribi la ciència arribarà la força dels somnis i les ganes de viure.
“Mientras estés vivo, siéntete vivo
No dejes que se oxide el hierro que hay en ti.
Haz que en vez de lástima, te tengan respeto.
Cuando no puedas correr, trota.
Cuando no puedas trotar, camina.
Cuando no puedas caminar, usa el bastón.
Pero nunca te detengas.”
Teresa de Calcuta
En la ciutat de Sabadell (Barcelona) arrenca amb moltes ganes i entusiasme “EL FAR” , una associació què està fent una gran labor d’ajuda i suport a persones afectades de càncer .
http://somelfar.blogspot.com/
TERÀPIES HORMONALS PER
Milloren les tècniques de detecció i els investigadors descobreixen nous tractaments “que apunten directament a la diana de la cèl·lula cancerosa reduint la toxicitat dels tractaments - segons explica Pere Gascón Cap del server d’oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona i continua dient que :”mai havíem avançat tant en el coneixement del càncer com ara”
Aurora
“[.../...] Sólo cuatro meses de terapia hormonal podrían retrasar ocho años el avance del cáncer
MARÍA VALERIO
MADRID.- Los beneficios de la terapia hormonal para el tratamiento del cáncer de próstata son bien conocidos; sin embargo, una nueva investigación ha demostrado que sólo cuatro meses de hormonas justo antes de la cirugía podrían retrasar el avance de los tumores de próstata hasta ocho años.
Los resultados de este trabajo, que se han publicado en las páginas de la revista 'The Journal of Clinical Oncology', han demostrado que este tratamiento hormonal, administrado antes de extirpar el tumor y en combinación con radioterapia, puede ser altamente eficaz en el control de la enfermedad. […/...] “
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2008/01/04/oncologia/1199463210.html
“(…) Cada paciente es un mundo, cada tumor de mama es distinto así como la evolución en cada persona varia.”(…)
(…)El tiempo pasa y la investigación médica avanza. En los últimos años ha aumentado de forma vertiginosa la esperanza de vida de las mujeres que padecen cáncer de mama y han surgido nuevos tratamientos más eficaces e individualizados.
El doctor César Rodríguez, oncólogo del Hospital Clínico Universitario de Salamanca, explica que hoy podemos hablar del tratamiento del cáncer de mama de forma optimista por tres circunstancias básicas: el diagnóstico precoz, el trabajo coordinado de diferentes especialistas y el papel de los nuevos tratamientos que son más eficaces e individualizados.
Hay un estudio que aporta novedades ya que un grupo de fármacos disminuyen la recaída en las pacientes después de una cirugía. (…)
Font: http://www.vivirmejor.es/es/oncologia-medica/noticia/v/150/categoria/8/actualidad/javier-cortes-02958.html
Que tal si comencem amb una bona noticia?
Aurora
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2008/01/18/oncologia/1200649380.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada