MESURES BÀSIQUES DE PREVENCIÓ
Pàgina d’interès: http://www.tusalud.com.mx/120104.htm
Aurora
MESURES BÀSIQUES DE PREVENCIÓ
CURACIÓ INDUÏDA
S’ha comprovat científicament que l’activitat mental canvia l’estat del cos actuant a traves dels sistemes nerviós central, endocrí i immunològic.
Amb esforç, voluntat i determinació podem activar els mecanismes per superar el càncer i a partir de llavors entendre la vida d’altre forma
Un problema de les estadístiques mèdiques sobre el càncer és que la majoria de les recuperacions degudes directament per l’actitud dels pacients no son registrades en la literatura mèdica
Recomano la lectura de llibre escrit pel Dr. BERNARD S. SIEGEL : Amor medicina milagrosa, 3ª ed. Ed.Espasa Bolsillo,1998
Aurora
ALQUIMIA SANADORA -2
Hi ha hospitals que integren la tècnica de l’acupuntura en els recursos que s’apliquen per tractar el dolor i per pal·liar els efectes secundaris de la quimioteràpia.
La pràctica de l’acupuntura té com a finalitat conservar, promoure i recuperar la salut dels individus.
Mitjançant la tècnica de d’inserció d’agulles als diferents punts dels meridians (canals energètics que recorren el nostre organisme) s’estimulen aquests punts i com a resultat es restaura l’’equilibri de la energia en l’organisme.
L’objectiu és equilibrar las funcions del Zang-Fu (òrgans i entranyes), del Qi-Xue (energia i sang), del Jing-Ye (líquids orgànics).
La pràctica d’aquesta teràpia ha de ser realitzada per professionals qualificats perquè cal tenir un coneixement exhaustiu dels punts acupunturals, que comporten tant el coneixement dels diferents grups de punts com la seva localització anatòmica, les seves funcions, les accions terapèutiques, contraindicacions i precaucions així com la tècnica particular de punció i tractament de cada un dels més de mil punts descrits.
Webs d’interès :
http://ayudacancer.wordpress.com/2007/02/28/acupuntura-contra-los-efectos-de-la-quimioterapia/
http://www.cancer.gov/espanol/cancer/hojas-informativas/medicina-complementaria-alternativa-respuestas
Els pares i mares de nens afectats per càncer sovint trobem a faltar la implicació dels mestres i els directors de les escoles.
Com podem ajudar a l’integració d’aquests nens i nenes a l’escola.? Doncs, en el moment en que el centre educatiu s’assabenta que hi ha un alumne malalt , hi ha un mun de coses que és poden fer, sempre amb el vist i plau dels pares de l’alumne malalt.
Considero però,
També les AMPA , com a entitats properes a pares i alumnes, son una bona via per activar aquest objectiu tenint amb compte les peculiars circumstancies en que es troben aquests nens i nenes que actualment son entre 8.000 i 9.000 a l’any en escoles i els instituts.
Trobareu informació interessant a :
http://82.223.162.54/files/file/Publicacions/Fulls%20d'assessorament/full%20052.pdf
Aurora
Tots ho sabem. La dolença i els tractaments generen alteracions físiques i psíquiques com el cansament, la fatiga, la falta de gana, la falta de concentració, la taquicàrdia, els dolors musculars, les molèsties d’estómac, d’insomni, la falta d’interès, d’irritabilitat, el nerviosisme, d’inquietud, la tristesa i d’indiferència, etc.
Que podem fer ? Doncs, mitjançant la realització de determinats exercicis físics podem pal·liar alguns dels efectes dels tractaments i disminuir l’angoixa
Cal dir que aquestes tècniques no ens curaran, però si que ens ajudaran a pal·liar els efectes fisiològics de l’estrès.
La meva proposta es realitzar :
- Tècniques de relaxació i respiració
- Tècniques d’optimització del temps
- Exercici físic
Tècniques de relaxació i respiració .
Tot i que els psicòlegs apliquen diverses tècniques de control de l’estrès, la més utilitzada és la relaxació muscular progressiva. És tracta de fixar l’atenció en cada un dels músculs principals i mantenir-lo tens durant uns segons i després relaxar-lo.
Tot i així, estudis recents publicats han demostrat que la utilització de tècniques respiratòries pot ser igual o, fins i tot, més efectiva per aconseguir un control de l’estrès.
Tècniques d’optimització del temps
Una bona organització del temps, metòdica i ordenada, ajuda a aprofitar-lo millor, a posar ordre i a prioritzar el que és importat del que no ho és. Fer un llistat al començament de la setmana de les coses a fer ens ajuda a tenir una visió general i simplifica la nostra agenda . A l’inici de cada jornada revisa de nou les tasques per a aquell dia i així la distribució del temps s’optimitza.
Exercici físic o “endorfines en marxa”
Hi ha exercicis o esports més convenients que d’altres, en funció de la nostra condició física.
L’exercici físic continuat provoca que el nostre organisme alliberi en la sang i el cervell unes hormones anomenades endorfines, que produeixen sensació de plaer i retarden la percepció de fatiga. La causa d’aquesta sensació s’atribueix al fet que, gràcies a les endorfines, es produeix un domini momentani de la funció de l’hemisferi dret del cervell (la part artística i intuïtiva) sobre l’esquerra (la lògica).
Són suficients 20 o 30 minuts diaris d’exercici per obtenir beneficis per la salut, com la reducció de l’estrès i l’augment de la confiança i optimisme. No obstant això, el simple fet de viure un esdeveniment divertit i feliç pot augmentar les concentracions d’endorfines i d’altres hormones inductores del plaer i la relaxació, i reduir la producció d’hormones de l’estrès, segons una investigació de
Trobar alguna afició que requereixi la nostra atenció i amb la qual puguem millorar les nostres habilitats dia a dia és també una opció recomanada pels psicòlegs per tal de mantenir a ratlla l’estrès. No obstant això, el més aconsellable és practicar alguna afició que també activi els nostres músculs i es comparteixi amb altra gent.
Aurora
El càncer és una malaltia , un problema personal, familiar i social. Altera la nostre vida, la nostre família i engega a noris tots els nostres projectes professionals.
Ens espanta la “quimio” i l’acceptem perquè ens diuen que és això el què necessitem per curar-nos.
Davant la possibilitat de recaure aflora la por, la ràbia i els dubtes
Entre el pànic, ràbia i els dubtes apareix l’acceptació i comença la reflexió: Si els metges fan el que poden a mi em toca fer la resta. Que no és poc.
Aquí és on comença el nostre engrescador objectiu : posar ales a les ganes de viure i fer de la curació el nostre prioritari projecte personal
Aurora
Aurora
“Mientras estés vivo, siéntete vivo
No dejes que se oxide el hierro que hay en ti.
Haz que en vez de lástima, te tengan respeto.
Cuando no puedas correr, trota.
Cuando no puedas trotar, camina.
Cuando no puedas caminar, usa el bastón.
Pero nunca te detengas.”
Teresa de Calcuta
Hem de recobrar l’instint de provocar i evocar. No necessariament estic parlant de sexe, que també. Si despullem el sexe d’erotisme mostrem l’instint. Jo parlo de sensualitat.
Cuida la teva imatge, alimenta la teva autoestima i sàpigues que el mon encara està esperant el millor de tu. Comença per somriure confiant en la teva recuperació. Si has perdut cabell busca altres recursos estètics en els que fins ara no havies rumiat o no t’havies atrevit a utilitzar. Pensa què, un home calb es considera sexy i les dones amb barret resulten glamouroses.
A casa, davant del mirall, mostra el teu millor somriure. Reeduca els instints, desperta la teva sensualitat, canvia i renova els hàbits. Sedueix amb la mirada, amb el gest, amb les olors, amb la retòrica. Toca i deixa’t tocar, mira i deixa’t mirar.
Aurora
ANDREU MAS COLELLS
Actualment és president de l’European Economic Association (2006) i ha estat nomenat futur secretari general del Consell Europeu de Recerca (ERC) pel període 2009-2011. Des del 2005 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i president del Consell Assessor Científic de “Telefónica Investigación y Desarrollo”
Afortunadament les seves propostes han tingut continuïtat en els governs posteriors i continuem captan recursos per investigacions i projectes capdavanters .
http://www.enriccanela.cat/index.php/2008/03/01/andreu-mas-colell/
Quan em van diagnosticar càncer el mon se’m va quedar a les fosques, irònica, la mort em va somriure ... però jo enamorada de la vida vaig apretar a corre en direcció contrària. A hores d’ara encara no m’ha enxampat ... i sé que em busca.
Aurora
L’ objectiu de “luz de aurora “ es encoratjar en la lluita contra el càncer.
El diagnòstic d’un càncer es tot un “shock” que cadascú viu d’una manera molt personal. El cos i la ment reaccionen de formes diferents segons cada pacient, - perquè sobrepassa la nostre capacitat d’assimilació -.
El que és important es que cada persona activi els seus propis recursos.
Aquest bloc arrenca amb entusiasme i conscient de que a estones serà difícil animar al personal i salvar els obstacles. Però això encara el fa més engrescador. Aprendrem tots plegats a créixer davant les dificultats. El càncer és una malaltia , un problema personal, familiar i social. Altera la nostre vida, la nostre família i engega a noris tots els nostres projectes professionals. L’objectiu és buscar estratègies per tal a afrontar la situació i això o podrem aconseguir propiciant la concentració dels esforços de tots els implicats.
Aurora
Certament, el diagnòstic d’una dolença oncològica és d’un impacte brutal però, de ben segur arribarà un dia en què tenir la malaltia deixarà de ser un malson!
Mentrestant, treballarem plegats en un projecte comú: LA VIDA.
Des de "luz de aurora” , impulsarem les ganes de viure, farem recerca d’informació útil, compartirem els projectes de futur i sorprendrem als equips mèdics, perquè estem convençuts de què allà on no arribi la ciència arribarà la força dels somnis i les ganes de viure.
“Mientras estés vivo, siéntete vivo
No dejes que se oxide el hierro que hay en ti.
Haz que en vez de lástima, te tengan respeto.
Cuando no puedas correr, trota.
Cuando no puedas trotar, camina.
Cuando no puedas caminar, usa el bastón.
Pero nunca te detengas.”
Teresa de Calcuta
En la ciutat de Sabadell (Barcelona) arrenca amb moltes ganes i entusiasme “EL FAR” , una associació què està fent una gran labor d’ajuda i suport a persones afectades de càncer .
http://somelfar.blogspot.com/
TERÀPIES HORMONALS PER
Milloren les tècniques de detecció i els investigadors descobreixen nous tractaments “que apunten directament a la diana de la cèl·lula cancerosa reduint la toxicitat dels tractaments - segons explica Pere Gascón Cap del server d’oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona i continua dient que :”mai havíem avançat tant en el coneixement del càncer com ara”
Aurora
“[.../...] Sólo cuatro meses de terapia hormonal podrían retrasar ocho años el avance del cáncer
MARÍA VALERIO
MADRID.- Los beneficios de la terapia hormonal para el tratamiento del cáncer de próstata son bien conocidos; sin embargo, una nueva investigación ha demostrado que sólo cuatro meses de hormonas justo antes de la cirugía podrían retrasar el avance de los tumores de próstata hasta ocho años.
Los resultados de este trabajo, que se han publicado en las páginas de la revista 'The Journal of Clinical Oncology', han demostrado que este tratamiento hormonal, administrado antes de extirpar el tumor y en combinación con radioterapia, puede ser altamente eficaz en el control de la enfermedad. […/...] “
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2008/01/04/oncologia/1199463210.html
“(…) Cada paciente es un mundo, cada tumor de mama es distinto así como la evolución en cada persona varia.”(…)
(…)El tiempo pasa y la investigación médica avanza. En los últimos años ha aumentado de forma vertiginosa la esperanza de vida de las mujeres que padecen cáncer de mama y han surgido nuevos tratamientos más eficaces e individualizados.
El doctor César Rodríguez, oncólogo del Hospital Clínico Universitario de Salamanca, explica que hoy podemos hablar del tratamiento del cáncer de mama de forma optimista por tres circunstancias básicas: el diagnóstico precoz, el trabajo coordinado de diferentes especialistas y el papel de los nuevos tratamientos que son más eficaces e individualizados.
Hay un estudio que aporta novedades ya que un grupo de fármacos disminuyen la recaída en las pacientes después de una cirugía. (…)
Font: http://www.vivirmejor.es/es/oncologia-medica/noticia/v/150/categoria/8/actualidad/javier-cortes-02958.html
Que tal si comencem amb una bona noticia?
Aurora
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2008/01/18/oncologia/1200649380.html