La idea de prevenir o pal·liar el càncer mitjançant la dieta no és nova, fa més de cent anys que diversos autors han destacat determinats hàbits dietètics com a causes de càncer, la qual cosa els fa susceptibles de fonamentar propostes nutricionals preventives o pal·liatives.
En general, els dietistes recomanen menjar cada dia fruites i verdures variades, però és important saber què hi ha fruits especialment recomanats per als pacients oncològics, són aquells fruits de color negre, blau, violeta o morat. Aquests vegetals tenen altes concentracions “d’antioxidants” i fitoquímics –substàncies reconegudes actualment com anticancerígenes.
Alguns exemples son:
-El raïm negre té propietats diürètiques -prenet suc de raïm negre natural es redueix un 60% la formació de coàguls a la ret sanguínia-.
-Les figues- milloren el transit intestinal i actuen com a laxant natural, tenen carbohidrats, iode i son molt energetics.
-La mora blava, dificulta la reproducció de les cèl·lules cancerígenes, i la generació de les plaques de colesterol, així com subministra a l’organisme dosis importants de potassi – un “antioxidant natural”. També aporten vitamines C i E, optimitzen la cicatrització i modulen es nivells corporals de col·lagen.
Hi ha una llarga llista de vegetals recomats per les seves propietats anticàncer com ara : el bròquil, la col de Brucel·les, el te verd, l’all, la ceba, la llombarda. En les pagines web, detallades al peu de l’article trobareu una relació més extensa i detallada d’aquest aliments, i més informació al respecte.
Aurora
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/002439.htm
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada