dilluns, 21 de juliol del 2008

MUSICOTERAPIA

ALQUIMIA SANADORA

La Musicoteràpia és la utilització de la música en la consecució d’objectius terapèutics: la restauració o el manteniment de la salut tant física com mental.

És també l’aplicació científica de la música, dirigida pel terapeuta que pot provocar canvis en el comportament. Aquests canvis faciliten a la persona el tractament que ha de rebre amb la finalitat de que pugui comprendre’s millor a sí mateix i al seu món, per poder ajustar-se millor i més adequadament a les seves necessitats.

Coneguda des de temps ancestrals, quantes vegades hem sentit que la música amansa les feres o la tendresa que ens desperta aquella balada en concret, o una cançó de bressol ? I el ritme frenètic que ens imposa un tempo marcat i elevat?

Escoltar música estimula l’activitat elèctrica cerebral. Els seus components –estructures rítmiques, escales, sons, tons, etc - generen diversos resultats terapèutics força satisfactoris.

En la filosofia grega ja trobem algunes reflexions (Pitàgores i Plató en són els més coneguts) sobre els diferents efectes psicològics d’algunes escales musicals bàsiques.

Investigacions realitzades demostren que l’eufòria experimentada mentre s’escolta música i les emocions produïdes per la riquesa musical de certes peces de pel·lícules, cants religiosos, mandres…, provoquen un goig capaç de produir estats d’anestèsia al dolor i millorar el sistema immunitari.

En el hospital de Saint Agnes. en Baltimore, EE.UU. els pacients amb terapia intensiva escolten música clásica. "Media hora de música produce el mismo efecto que 10 miligramos de Valium", segons informa el doctor Raymond Bahr, director de la Unitad Coronaria.

La musicoterapia és un bon recurs per recuperar la sintonia amb el nostre interior.

Trobareu mes informació sobre musicoterapia a les següents webs:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2003/06/30/cancer/1056967865.html

http://www.ribbonofpink.com/spanish/content/breast-cancer-music.jsp#ref1

http://www.redaccionmedica.com/revista_prensa/archivo/publico_310308_1.pdf

http://es.geocities.com/psimuva/com_entenem_la_musicoterapia.htm

Aurora