dimarts, 29 de juliol del 2008

NANOPARTÍCULES

LA UAB INVESTIGARÀ NOVES FORMES DE RADIOTERÀPIA

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Associació contra el Càncer (aecc) de Barcelona han signat un acord per investigar noves formes de radioteràpia de tumors per mitjà de la radiació sincrotró i de l'ús de nanopartícules.

.../... La recerca parteix dels resultats ja obtinguts a l'estació biomèdica del sincrotró ESRF de Grenoble, a França, i pretén utilitzar liposomes i altres vectors per transportar metalls, com l'or i el platí, fins al nucli de les cèl·lules tumorals de línies cel·lulars, tant de gliomes (tumors cerebrals), com de melanomes (càncer de pell).

D'aquesta manera, les cèl·lules podran rebre radiacióX de manera s efectiva. La investigació cercarà també la manera de desenvolupar noves teràpies amb nanopartícules que siguin menys tòxiques per al manipulador. Així, amb l'ajut de l'Institut Català de Nanotecnologia, es preparan nanocompostos que interaccionaran de manera més eficaç amb els nuclis de les cèl·lules tumorals. Aquests compostos actuaran dins de la cèl·lula fent radioteràpia i quimioteràpia al mateix temps, tot disminuint els efectes secundaris en els teixits circumdants.

Font d’informació: http://www.uab.es/servlet/Satellite?c=Page&cid=1090226434100&noticiaid=1217310911397&pagename=UAB%2FPage%2FTemplatePlanaDivsNoticiesdetall

Aurora