dimarts, 5 d’agost del 2008

“ LA PACIENT ESTÀ CURADA”

INSTANT VALUÓS

Tots els pacients tenim un historial mèdic, una carpeta amb un dossier de contingut variable: anàlisis, radiografies, tacs, tomografies, cirurgia, quimioteràpia, radioteràpia, marcadors, electrocardiogrames, medicació..etc

Els expedients tenen informació clínica diversa , però hi ha dues dades que sempre consten en tots ells : la data inicial i la data final.
- La data inicial detalla el nostre debut com a pacient oncològics
-
La data final és aquella última línea del nostre dossier en que l’oncòleg escriurà el desenllaç del cas clínic.

Sovint visualitzo la recreació del dia de la data final, aquell magnífic dia en què la meva oncòloga obrirà el meu dossier, i desprès de mirar-me somrient escriurà una última línea que dirà: la pacient està curada.

És fonamental atrapar aquest instant valuós i avançar-lo en el present per fer-lo palpable, real, possible! Jo visualitzo i potencio l’arribada d’aquest moment per fer-lo autèntic.

Per reforçar aquesta convicció de victòria, et recomano la lectura del llibre: ”EL MUNDO AMARILLO d’Albert Espinosa- editorial Grijalbo.

És un llibre senzill en el què l'Albert ens explica com aplica a la vida diaria el que li va ensenyar el càncer.
Una de les coses que va descobrir queda reflectida en la màxima escrita en la portada del llibre i diu així: “si crees en los sueños, ellos se crearan”. Ell ens ho explica perquè sap de què parla.
Les seves credencials son haver sortit victoriós després de viure i conviure 10 anys amb el càncer.

Aurora