dissabte, 9 d’agost del 2008

"ELS DIMARTS AMB MORRIE"

UNA LLIÇÓ DE VIDA

La paraula “càncer” encara és interpretada com a sinònim de mort. Hem de modificar aquesta impressió què rep el pacient, oferint-li la certesa de que el càncer no és una sentència. És un repte que avui es pot vèncer en molts casos, quan es detectat a temps.

Hi ha altres dolences que tot i sent detectades a l’iniciï , tenen un final de mal pronòstic, estic parlant , per exemple, d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) - una malaltia neurològica progressiva, que ataca i degenera les neurones encarregades de controlar els muscles voluntaris, que es debiliten i s’atrofien. Els afectats acaben tenint dificultats respiratòries fins a dependre d’un respirador -.

Així doncs permeteu que avui parli de Morrie Schwartz, professor de sociologia a la Universitat de Brandeis, a Waltham, Massachussetts, durant gairebé trenta anys, fins que va caure malalt d’ELA. El tarannà amb què va afrontar la malaltia, va atreure l’atenció mediàtica i, en poc temps, es va convertir en punt de referència per a molta gent necessitada de consol.

A partir d’aquí Mitch Albom va escriure “Els dimarts amb Morrie”, un llibre de relat directe, emocionant i captivador que ha colpit la consciència de milions de lectors i que explica amb senzillesa el curs natural de la vida.

Sinopsis: Mitch, és un antic alumne, que visita cada dimarts a Morrie per assistir a un curs molt especial. Un curs en què, partint de l’experiència viscuda, parlaran de temes com l’amor, la família, l’amistat, el perdó, i gràcies al qual Mitch arribarà a entendre el veritable sentit de la vida.

Les últimes classes de Morrie ensenyaran a Mitch el valor de les paraules, la riquesa de les emocions i el plaer de la ironia, però sobretot, la dignitat de les persones davant les situacions més extremes de supervivència.

Llegir-lo és una lliçó de vida davant la mort.

Aurora

1 comentari:

Anònim ha dit...

aixo no m'agrada....
siusplau...PAREEEEEU!!!