diumenge, 17 d’agost del 2008

OMEGA-3

UN ARMA CONTRA EL CÀNCER?

Nombrosos estudis demostren evidències sobre la relació entre la dieta i el càncer.
En general tenim tendència a menjar massa i amb hàbits erronis. En aquest sentit, no és possible preveure un c
anvi radical, però el que si podem fer és intentar introduir els bons hàbits des de la infància. S’ha suggerit que la educació alimentaria s’ha d’iniciar a partir de les edats més joves.

…/… Malgrat que des de sempre l'home ha estat conscient de que la alimentació és vital per a mantenir la salut, és ara quan les relacions conegudes entre alimentació i salut, en positiu i en negatiu, tenen la màxima rellevància a l'hora d'escollir un aliment. És per això que s'entén que l'atribució a determinats aliments (correcta o equivocada) de certes propietats preventives o fins i tot curatives enfront de certes malalties té un impacte molt positiu en la seva valoració.../...

…/…Un aliment és una barreja complexa de substàncies, la majoria de les quals tenen valor nutritiu i realitzen unes funciones especifiques en l'organisme humà. Es tracta de definir quins son els components dels aliments que tenen valor nutritiu, com es classifiquen els aliments en funció de les seves propietats nutricionals i quin paper tenen en l'organisme els diferents nutrients. L'interès d'alguns components dels aliments supera actualment l’estrictament nutricional per a perseguir efectes preventius i fins i tot curatius de certes malalties: són els anomenats aliments funcionals…/…
Font:
http://www.cus-usuaris.org/ais/foradubtes/foradubtes03.html

Els investigadors treballen sobre l'omega-3 i algunes formes de càncer. L'objectiu és confirmar l'existència d'un lligam entre alimentació i càncer.
Se sap que aquests greixos concentrats al cervell són indispensables per al seu desenvolupament. D'altre banda, hi ha estudis que indican que l'omega-3 és un poderós preventiu del càncer perquè conté una gran quantitat d’antioxidants -és millor que qualsevol medicament.


.../..Nombrosos estudis evidencien la relació que hi ha entre l’aparició de càncer i determinats hàbits alimentaris. S’estima que fins al 35% dels casos de càncer estan vinculats amb una mala alimentació. En canvi, portar una dieta sana i equilibrada, basada en la dieta mediterrània, combinada amb uns hàbits saludables contribueix a reduir entre un 60% i un 70% el risc de patir la tan temuda malaltia..../... Font:http://www.repsol.com/es_ca/casa_y_hogar/cocina/reportajes/de_dieta/alimentos_protegen_cancer.aspx

La nutrició està relacionada amb el càncer a quatre nivells: prevenció, inducció, millora i tractament oncològic. En l’àmbit del tractament, els experts ens diuen què: .../... Estudios presentados en Barcelona avalan la necesidad de suplementar las dietas del paciente con cáncer y de adecuar sus nutrientes con antioxidantes y omega3.

.../...El paciente oncológico será tributario de una nutrición individualizada e incluso establecida en función del tipo de tumor. Una dieta convencional no alcanza los mismos efectos que una alimentación especialmente rica en antioxidantes y ácidos grasos poliinsaturados omega-3. De ahí que se tienda a establecer un menú para el enfermo oncológico..../...
Font:
http://www.seme.org/area_seme/actualidad_articulo.php?id=268

Si voleu saber més adreceu-vos a:
http://www.botanical-online.com/medicinalesomega3.htm
http://www.recetasenlacocina.com/tag/Salud/

Aurora