dilluns, 4 de febrer del 2008

CADA VEGADA SON MÉS LES PERSONES QUE SUPEREN UN CÀNCER

Sabadell 4 de Febrer “Dia del Càncer”

Una xifra a destacar avui és que“ ha millorat un 10 % , aproximadament, la supervivència del pacient oncològic”- segons afirma el president de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, Ramon Colomer.

Segons explica Pere Gascón , Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona, milloren les tècniques de detecció i els investigadors descobreixen nous tractaments “que apunten directament a la diana de la cèl·lula cancerosa reduint la toxicitat dels tractaments”. El doctor afirma que ”mai havíem avançat tant en el coneixement del càncer com ara”.

Notícies a destacar són la del científic Joan Massagué que publicà el mes passat el descobriment d’un mecanisme que frena la metàstasi en el càncer de mama.

També cal felicitar-nos perquè en aquest darrer any s`ha inclòs en el calendari oficial la vacuna contra el papil·loma humà, causant del càncer del coll de l’úter.

Anem avançant.

Aurora

Font d’informació : BESTARD, JÚLIA.”Estadística en alza”. Diari ADN [Barcelona] (4 /2/08), núm. 428, pàg. 10

2 comentaris:

Angela ha dit...

Hola bon dia, he lleigit tot el que has escrit i crec que està molt be,sì, es veritat que els tractaments continuats cansen pero entre tractament i tractament s'ha de tenir moltes ganes de fer coses, procurar estar de bon humor (encara que a vegades sigui una mica dificil, tot es posarsi)
Salutasions i endavant
Angela

Anònim ha dit...

QUE TAL? ME LLAMO SOLE HE ENTRADO EN VUESTRO BLOQ ,Y AUNQUE NO SOY PERSONA AFECTADA ,SI QUE ME INTERESA TODO LO RELACINADO CON LOS ESTUDIOS DE LA CIENCIA SOBRE DETERMINADAS ENFERMEDADES ,.
POR INFORMACION ,O POR PERSONAS MUY ALLEGADAS Y QUERIDAS .EN QUE NUNCA PIENSAS EN ELLO ,HASTA QUE UN DIA TE LO COMUNICAN ,Y NO TE LO LLEGAS A CREER.
LO MAS ASOMBROSO ES QUE LA PERSONA QUE ME DIJO QUE ELLA LO PADECIA,ESTA MUY POSITIVA Y LE PLANTA CARA CON MUCHO CORRAJE Y CON GANAS DE AYUDAR A OTRAS PERSONAS , PARA AFRONTARLO .
EN CAMBIO YO ESTOY BLOQUEADA Y SIN SABER SI AL HABLAR CON ELLA LE PUEDO HERIR O DAÑARLE CON ALGUN COMENTARIO , PERO LA VERDAD ES QUE ELLA LO AFRONTA CON TANTA FUERZA QUE LA ENVIDIO ,PUES TIENE FUERZA PARA ELLA Y PARA QUIEN ESTE EN SU MISMA SITUACION.REALMENTE OS ADMIRO ,POR LO DIFICIL QUE SUPONE TODO ELLO , PERO DESDE MI CORAZON , OS ANIMO A PLANTARLE LA CARA Y CADA VEZ QUE SE SIENTE UN NUEVO TRATAMIENTO ,SE ABRE LA PUERTA DE LA ESPERANZA , PARA QUE SOLO SEA UN MAL SUEÑO.
Y SOBRE TODO ESAS GANAS DE VIVIR , QUE ES MEDIA BATALLA GANADA.
OS SALUDO CON TODO MI CARIÑO