dimecres, 4 de juny del 2008

4 de febrer/ DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER.

EL PACIENT MAI HA DE SENTIR-SE SOL DAVANT D’UN CÀNCER

Un factor delicat en el malat oncològic és l’impacta produït pel diagnòstic i el desconeixement de la malaltia.
És important l’actitud de l’oncòleg que ha de saber atendre al pacient a nivell físic i emocional. E
l bon metge és aquell que mostra professionalitat, competència tècnica i sensibilitat humana.


Els
mitjans de comunicació també tenen un paper important en la divulgació fiable i rigorosa de qüestions tant importants com ara és la salut dels ciutadans, per això cal reconèixer i valorar el gest d’aproximació i col·laboració creat entre el col·lectiu de professionals oncològics i periodístics.

El Dr. Ramón Colomer- President SEON - explica: “Con motivo del Día Mundial del Cáncer que se celebra el 4 de febrero, La Vanguardia ha ofrecido a la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) participar en el desarrollo de un suplemento especial sobre el cáncer, dirigido a sus lectores(...) La Sociedad Española de Oncología Médica es una sociedad científica que tiene como objetivo favorecer el progreso en la batalla contra el cáncer estimulando la actualización continuada del conocimiento científico de los oncólogos médicos.(...) La SEOM tiene un apartado de información al público en su página Web: www.seom.org. sobre los diferentes tipos de tumores (...)

El suplement informatiu de la VANGUARDIA és força interessant i el podeu descarregar en document pdf des de: http://www.seom.org/seomcms/images/stories/recursos/home/2007/maqueta.pdf

Aurora