dimarts, 24 de juny del 2008

ESCOLTA INCONSCIENT

EL PACIENT ANESTESIAT

Uns dels factor crucials per la recuperació del pacient és la confiança en el seu equip mèdic. L’actitud del metge és crucial per l’èxit del tractament, però de vegades els oncòlegs fugen de tenir una relació massa propera amb els pacients -el seu tracte és tècnicament correcte però no s’impliquen emocionalment-

Quan el doctor, seu un minut, al costat del llit per parlar amb el malalt, al pacient li fa l’efecte que han passat 5 o 10 minuts. Si el doctor fa la visita, pal plantat, davant la porta de l’habitació, la mateixa visita sembla de 15 segons.

Aquesta influencia de l‘actitud del metge vers al pacient té efectes fins i tot quan el pacient està inconscient, dormit, en coma o amb anestesia.

Milton Erickson- psiquiatra i hipnoterapeuta, va demostrar als anys 50 que les veus conegudes o paraules amb significat importants eren escoltades i enteses per pacient, tot i què aquest estigues anestesiat.

Així doncs, sota els efectes de l’anestesia els mecanismes de defensa i reacció del malalt no estan en guàrdia, però és especialment important evitar els missatges negatius perquè el pacient anestesiat els capta de tal manera què afecta a la seva posterior recuperació.
Aurora