dijous, 19 de juny del 2008

REESCRIURE LA VIDA

TERÀPIA NARRATIVA

Recordar i escriure un fet real ens proporciona la possibilitat de canviar el final de l’historia tal i com a nosaltres ens agradaria que fos. Això efectes terapèutics sorprenents ja què moltes patologies troben resposta en l’anàlisi d’aquestes narracions.

Al explicar les nostres històries personals les alliberem. Traslladem els nostres problemes al paper i els exterioritzem de tal forma què podem avaluar la qüestió des d’una nova perspectiva - a aquesta metodologia se la denomina “teràpia narrativa-.

La finalitat és potenciar la capacitat que tenim per reescriure la nostra pròpia història. Descobrim doncs, que podem decidir i triar com a de ser la nostre vida.
Aquesta teràpia ajuda resoldre l’entramat de bloquejos deguts a vivències traumàtiques sense resoldre.

Escriure un diari ajuda a projectar cap a l’exterior pors i conflictes interns.

Aurora

Trobareu més informació sobre aquest tema a:

http://www.dulwichcentre.com.au/QUE%20ES%20LA%20TERAPIA%20NARRATIVA%5B1%5D.pdf

http://www.tandempsicoterapia.com/la_terapia_narrativa.htm

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Aurora.

Ahir va fer un mes que en van diagnostica un càncer d'estomac i m'ho he agafat molt positivament fins avui mateix...ara son les 3:35 de la matinada quan escric al teu bloc i ja no puc dormir i he de dir-te que ara començo a veure l'abast de la greu malaltia que m'ha trencat la vida, fins ara tot era vitalitat i optimisme, ara ja es preocupació, ara comença a néixer en mi una reflexió quasi mística de tota la meva vida, començo a veure la realitat de la situació; demà pel mati no serè l'Enric d'aquestes darreres setmanes, potser ara serè mes real que no abans, ara començo a ser conscient i començo a tenir por, no por per mi, es por per la gent estimada del meu entorn mes nuclear i...si, també per mi, pel dolor físic que començara a rondar-me com un voltor.

Una abraçada