dimecres, 11 de juny del 2008

REIKI

ALQUIMIA SANADORA

Avui a “Luz de Aurora” encetem una secció a la que denominarem Alquímia sanadora”: Polèmica terminologia.
En aquest apartat es farà referència a teràpies naturals o medicines alternatives.
Són pràctiques que no s’ajusten als preceptes de la medicina acadèmica i convencional nostre però a les que el 73% dels sanitaris es mostren oberts. Molts dels professionals que ofereixen aquestes teràpies són metges tot i que en general el col·lectiu de fisioterapeutes s’hi oposen.
Fa ben poc, el govern català va intentar regular el sector de les teràpies naturals -en una iniciativa capdavantera a Europa- però va fracassar . Aquest fet va obrir la caixa dels trons posant en evidència la necessitat urgent de regular una activitat que no tan sols mou molts diners sinó que també dóna feina a Catalunya a uns 6.ooo professionals. I el que és encara més important, bona part de la població confia en aquestes teràpies i en fa us.

Iniciarem aquest primer capítol parlant de REïKI.
El Reiki és una forma oriental de medicina que defineix la salut total com l’harmonia del cos, la ment i l’esperit. Etimològicament REIKI significa energia vital i fa uns 15 anys que va aparèixer a Espanya. L’acció curativa consisteix en posar les mans en unes posicions determinades al cos del pacient una mitja de 3 a 5 minuts. Restablint així, l’equilibri físic, psíquic i emocional del pacient i aconseguint un efecte balsàmic que és capaç de alleugerar les angoixes, el dolor, l’estrès, les contractures etc


Poc a poc s’ha introduït com a tractament complementari a alguns hospitals com ara el “Ramón y Cajal de Madrid:”(...) desde hace tres años, a través de la Asociación para Enfermos Terminales y Personas en Duelo Alaia y a demanda del Servicio de Onco-hematología, se lleva a cabo un proyecto de voluntariado pionero dentro de la Sanidad española, para evaluar los efectos beneficiosos de esta terapia complementaria en pacientes con cáncer. «Acudimos dos veces por semana, les explicamos a los pacientes que es una técnica de relajación y a aquellos que quieren se les practica», explica Charo Fernández, coordinadora del grupo que va al Ramón y Cajal y maestra de Reiki desde hace más de 10 años. «Se quedan muy tranquilos, les quita es el estrés, muchos incluso se duermen y parece que también les baja un poco la fiebre», añade Cristina Chao, supervisora del Servicio de Onco-hematología del hospital madrileño.(...)
* http://www.saluticreixement.com/rkbcn/LARAZON-reiki-hospi-madrid.pdf

A Barcelona la Associació de Terapeutes de Reiki ja ha començat un servei de voluntariat , realitzant visites al l`Hospital de la Vall Hebron.

A Sabadell l’associació d’ajuda a persones afectades de càncer, EL FAR , està oferint desinteressadament, en el seu taller del dimecres , sessions de REÏKI.
Voluntaris i voluntàries fan sessions d'aquesta tècnica com a complement als tractaments quimioterapeutics, amb uns resultats excel·lents, segons expressant els mateixos pacients.


http://es.youtube.com/watch?v=vdehyV3amYQ

Aurora